جا داره مطالبی رو در تحلیل انتخابات عرض کنم:
- همونطور که عرض شد با توجه به فضایی که عملا نامزد مطرحی جلوی آقای رئیسی مطرح نشد و البته محدودیت های کرونا میزان مشارکت خیلی هم بالا بوده، عین زمان هاشمی دوم چون عملا رقیبی وجود نداشت ملت پا نشدن برن رای بدن، عین این میمونه که مثلا بازی ایران با کامبوج اونقدری تماشاچی نداره که بازی ایران با پرتغال! در واقع هر چی رقابت هیجانی تر، شرکت کننده در انتخابات بیشتر!
- متاسفانه اختلالاتی که خدا میدونه عمدی بوده، غفلت بوده یا تقصیر یا خباثت یا هر چیز دیگه ای به شدت زننده و اخلال ایجاد کننده بود،لذا از این مهم هم نمیشه گذشت. جالبه تو پیام رهبر هم به این نکته اشاره شد؛ من جمعه ساعت 7 صبح تو حرم امام بودم تا حدودای 8 سیستم کار نمیکرد بعدها اومدم دیدم تا هشت و نیم و برخی شهرها تا ده هم درست نشده بود و کلی صف شکل گرفته بود. انصافا همه اومده بودن و خیلی بیشتر از انتظار و غیرتمندانه حاضر شدن، دم همه شون گرم!
- چند سال پیش که دنبال خونه میگشتیم، یه بنگاهی منو برد تو یه خونه ای، متراژ خوبی داشت قیمتش هم ظاهرا مناسب بود، حدود 120 متر با قیمت خوب، رفتم تو خونه اولش باید از یه دالان 10-15 متری رد میشیدم و بعدش همه دیوارش کج و قناس؛ یعنی من به بنگاهی گفتم سازنده و معمار اینجا کیه، یعنی امکان نداره یه نفری بتونه یه زمین به این خوبی رو این طوری نابود کنه! این دولت هم تا میتونست و جا داشت، کار خاصی نکرد و کلی فرصت بود که سوخت و البته فقط و فقط امور جاری رو که اونم البته کار سختی به هر ترتیبی شد انجام داده، ولی باید از دولت جدید توقع جهش و حرکت داشت، امیدوارم تو انتخاب اعضای هیات دولت حتما دقت بشه و جریانات سیاسی نیافتن به جون رئیسی برای سهم خواهی
- شاید این عرضم خیلی هم درست نباشه ولی به عنوان یه نظر میشه بهش توجه کرد، آرای باطله ادوار مختلف حدود 1.5 میلیون بوده، این دور به 3.5 میلیون رسیده، تفاوتی بیش از 2 میلیون؛ از طرفی آرای دور قبل آقای رئیسی 16 میلیون بوده و این دوره با وجود کرونا شده 18 میلیون و رای آقای روحانی 23 میلیون بوده، میتونیم نتیجه بگیریم 2 میلیون از سبد روحانی رفته تو سبد رئیسی، و دو میلیونش هم شده رای باطله، میمنونه 19 میلیونی که رای ندادن؛ هر چند به نظرم مسئول اتفاقات و شرایط این روزهای کشور همین 23 میلیون نفرن، جالب اینجاست به جای شرکت کردن و اصلاح اشتباه قبلیشون از روی نمیدونم چیشون حاضر به حضور در انتخابات نشدن، هر چند اونها حاضر بشن یا نشن،مسئولیت وضع موجود با اونهاست. این حقیقتیه که نمیشه ازش فرار کرد.
- توصیه ای که برای دولت دارم اینه که همت کنه، به جای تمرکز بیش از حد رو کارهای روبنایی و نه چندان مهم مثل مسکن سازی و پول پخش کردن چند تا کار اساسی بکنه، چون باقیات و صالحات همینه؛ دولت باید تا متونه رو سبک زندگی مردم کار کنه، مردم الان عموما دلال مسلک شدن و مادیات اثر زیادی روی رفتارهای اقتصادی و فرهنگیشون داره؛ مثلا یهو جنس گرون میشه همه هچوم میبرن بخرنش به امید گرون شدن و همه چیز رو تو معیارهای مادی فرض میکنن، حتی ازدواج رو؛ به نظرم مهمترین کاری که میشه کرد اصلاح ساختارهای مالیاتیه؛ مالیات بر عواید سرمایه و ارزش افزوده یکی از ضروریات اصلاح سبک زندگی میتونه باشه، شما خونه خریدی یک میلیارد، دو سال بعد میفروشی 2 میلیارد ، دولت دست کم باید 200 میلیون ازش مالیات بگیره، شما ماشین خریدی 100 تومن میفروشی 200 تومن دولت باید 20 میلیون مالیات بگیره و ... اینجوری هم دولت دچار کسری بودجه و چاپ بی پایه پول نمیشه و از طرفی سطوح عمومی قیمت افسارگسیخته بالا نمیره؛ البته مالیات بر سپرده های بانکی هم به عنوان سرمایه باید مدنظر قرار بگیره، و اینکه حسابهای بانکی باید پکپارچه سازی بشه و بره تو سازمان مالیاتی تا هر کسی رو بر اساس تراکنش های سالانه ازش مالیات بگیرن، اون موقع دیگه طلا فروش و پزشک و دلال و امثال این از مالیات دادن نمیتونن فرار کنن، و یه ثباتی تو جامعه با گرفتن مالیات از پولدارها و صرف امور عمومی کردن پیش میاد که به شدت چیز لازمیه!
سلام علیکم
راجع به مشارکت حرف شما رو تاحدودی قبول دارم. ولی نه کاملا.
آرای سفید بیش از چهار میلیون و قریب به 5 میلیون بوده.
برای ناامیدی مردم هم تحلیل های دقیق تری رو میشه ارائه داد. مثل اینکه خیلی از مردم، روحانی آخرین امیدشون به این نظام بود، و ناکارآمدی روحانی رو پای نظام نوشتن نه صرفا یک جناح سیاسی.
در صورت خراب کردن رییسی، این قضیه به شدت تشدید میشه.
راجع به آرای باطله و رئییسی و ... هم یه مطلب نوشتم، اگر مایل بودید، مطالعه بفرمایید.